Dic 26 2008

Arte, verdad y política

Archivado en Municipals 2007, general   |  Comentarios (0)

(…) El lenguaje político, tal como lo usan los políticos, no se adentra en ninguno de estos territorios dado que la mayoría de los políticos, según las evidencias de que disponemos, no están interesados en la verdad sino en el poder y en conservar ese poder. Para conservar ese poder es necesario mantener al pueblo en la ignorancia, que las gentes vivan sin conocer la verdad, incluso la verdad sobre sus propias vidas. Lo que nos rodea es un enorme entramado de mentiras, de las cuales nos alimentamos.

Estas palabras forman parte del discurso Arte, verdad y política que Harold Pinter escribió en agradecimiento por el Nobel de literatura hace tres años. Pinter falleció este miercoles. Gracias Harold…


Jun 17 2007

nueva etapa… ¿nueva?


Mar 24 2007

Ja en tenim prou

Archivado en Municipals 2007, general   |  Comentarios (0)

Ja en tenim prou de polítics impresentables; de PP i de Socialistes i de tots els polítics “professionals” que li fan el joc i que en res es diferencien, en la pràctica, del Partit Popular.

“Ja en tenim prou és un projecte col·lectiu, una plataforma que s’ha format amb l’objectiu de produir curts audiovisuals i una pel·lícula per a moure l’opinió i la crítica i promoure – des de la independència de tots els partits polítics - el vot progressista per a desallotjar el PP de les institucions el pròxim 27 de maig. Es vol contribuir a canviar el mal govern per una altra política que respecte la ciutadania i el territori.

Compartim l’opinió que ens trobem en una situació d’emergència i que quatre anys més del PP (o de Socialistes que actuen com el PP o pitjor i que estan venuts a la dreta com en el cas d’Alcalà-Alcossebre), exercint el poder absolut que hem hagut de patir durant dotze anys (setze en el cas de la ciutat de València), poden acabar de destruir el que ens queda de país, poden continuar menyspreant la ciutadania i convertir-nos en un parc temàtic per als seus negocis i les seus mentides.

Per tot això, entenem que promoure el vot i anar a votar en les properes eleccions és una decisió profundament moral de la qual no podem desentendre’ns.”

Per conèixer més sobre el projecte “Ja en tenim prou” pots visitar la seva web fent clic en la imatge o veure el tràiler de la pel·lícula.


Mar 15 2007

Ens pren el pel el PP d’Alcalà?

Si el PP no actua amb contundència front als dos regidors, que reconeixent l’acord de la seva pròpia assemblea com a vàlid, han canviat el seu vot de la nit al dia per acabar votant la proposta de Vinuessa, demostraran que es prenen el funcionament democràtic de les institucions i dels partits per el pito del sereno.

Si el PP d’Alcalà no inicia l’expedient immediatament i expulsa a Pitarch i a Roures voldrà dir que no es creuen ni els seus propis estatuts i que menyspreen a la seva pròpia assemblea (que es el seu òrgan màxim) i a tots els seus afiliats que van debatre i votar NO al plec de condicions i la iniciació de la licitació per al servei d’abastiment d’aigües potables per als propers 30 anys i que ha acabat aprovant-se amb el vot favorable de Pitarch i Roures.

Per contra, aquests son els titulars de la premsa d’avui:

Què significa açò? Hi ha dues opcions: o bé han optat per no evidenciar més encara la seva divisió interna de cara a les eleccions (divisió que ha quedat més que palesa) per por a que puguin perdre vots i acceptaran la actuació de Pitarch i Roures en contra de la voluntat de la assemblea local, carregant-se tota la seva credibilitat com a partit seriós, o bé resulta que es tot una estratègia del PP a nivell provincial, al qual pot interessar-los que aquesta contractació vagi endavant i hagin demanat als seus fidels Fabristes (Vinuessa, Pitarch, Roures…) que votin en contra de l’agrupació local sense por que després ja intercediran per ells (com sembla ser que està succeint) per a reconduir la situació.

La dreta sempre a anteposat els seus interessos privats i econòmics a la dignitat, la honradesa i les pròpies sigles, per què no pensar dons que pot ser ens estan prenent el pel a tots plegats?

Si es confirmés que el PP provincial intercedeix per els dos dissidents es podria afirmar sense por a equivocar-se que en Alcalà està governant el PP:

L’alcalde REAL tots sabem que es Vinuessa. Vinuessa es i sempre serà del PP va reconèixer la alcaldessa fa temps. Isabel Soriano es cosina germana de Sopega (el ex-alcalde del PP i president del GIP), Vinuesa es ex-president del PP local. La política de l’equip de govern es més pròpia del PP que del PSOE (açò no ho discuteix ningú) per tant, i si els interessos de Fabra i companyia juguen a dos bandes en Alcalà: juguen la carta del PP oficial i juguen la carta del PP oficiós (el dels interessos per damunt de tot: més radical i podrit) amb l’equip Vinuessa-Soriano-Pitarch-Roures (i els que no s’enteren: Ximo pitarch, Paco Izquierdo i Lola Prats i la resta del PSOE local que els deixa fer tot sense cap control).

Tot açò no son meres interpretacions, son les coses tal com son i la veritat es que tot quadra: la primera votació realment important de la legislatura i dos del PP li donen a Vinuesa els vots que li falten. Trencada ja la disciplina de vot que votaran estos dos quant es presenten els 11 PAI que Vinuessa vol portar al proper Ple?

I a les properes eleccions guanyi qui guanyi guanyarà la dreta! I qui tindrà la culpa? Pues entre d’altres els quatre gats miopes i que no veuen més enllà del seu nas que queden a l’agrupació local del PSOE.


Mar 01 2007

Infantilisme del PSPV i el BLOC al nord de castelló.

Archivado en Municipals 2007, general   |  Comentarios (0)

Des de fa un parell de mesos han estat apareixent a la premsa notícies, un tant confuses, sobre la participació política de la Plataforma de Antiabocador de Residus Tòxics i sobre conversacions del BLOC i PSOE amb la plataforma per tal d’arribar a un pacte al districte de Sant Mateu per intentar assegurar el Diputat, etc.

La última d’aquestes notícies es la publicada pel Periódico Mediterráneo el passat dimarts, que ja es la gota que fa vesar el got i on es llegeix: La negativa de los antivertedero a entrar en coalición con el PSPV y el Bloc en el partido judicial de Sant Mateu frustra el plan que habían fraguado los dos partidos para ganar el diputado provincial en las elecciones de mayo. Ahora reestudian la situación y valoran la posibilidad de invitar a EU de Alcalà de Xivert a formar una candidatura conjunta… La clave estará en Alcal y una de las posibilidades que se baraja ahora es hacer una oferta a la agrupación de EU en el municipio, que obtuvo en las pasadas elecciones 358 votos. Incorporar esos sufragios a la coalición compensaría la pérdida de la Salzadella y se podría ganar al PP en el conjunto del partido judicial.”

Tant des del BLOC com des del PSOE s’han fet declaracions i s’ha contribuït a difondre una sèrie d’informacions totalment allunyades de la realitat (dons d’ells ha sortit tot el que sobre aquest tema s’ha vingut publicant aquestes setmanes).

El primer que cal dir es que des de la Plataforma sempre s’ha deixat clar que ni son un partit, ni el pensen constituir en el futur, i des del partit de nova creació: l’Assemblea Ciutadana dels Pobles de Castelló (ACPC) sempre hem manifestat que no tenim res a veure en la Plataforma (sols la participació a títol personal d’alguns de nosaltres), i com a Coordinador d’ACPC afegeixo que amb nosaltres tampoc no ha contactat mai ningú ni del BLOC ni del PSOE per parlar de res. Tot i que açò ha quedat més que clar tant en diferents declaracions i comunicats, el BLOC i el PSOE han continuat inventant-se la seva pròpia realitat amb una actitud totalment infantil e irrespectuosa tant en els ciutadans (volent-nos fer creure la seva mentida), com amb la gent del moviment social i plataforma antiabocadors i amb la gent que estem implicada en l’opció política d’ACPC.

Pretenent fer-nos creure que estaven mantenint contactes amb una suposada Plataforma-Partit han fet molt de mal al moviment social antiabocador: no sols no han fet quasi res en pro de les reivindicacions del moviment social en tot aquest temps si no que ara no han dubtat en fer demagògia barata e infantil per tal de poder justificar la seva responsabilitat de cara a la opinió publica, inventant que s’han reunit en la Plataforma o amb el Partit de nova creació que s’han encabotat en difondre que era la Plataforma mateixa, quant no s’han reunit mai ni amb els uns ni amb els altres.

Per què han fet tot açò? La meva teoria es la següent: Tant el PSOE com el BLOC han demostrat per activa i passiva que la diputació els la portava fluixa ja que si els hagués preocupar realment la diputació, i el llevar a Fabra de la institució provincial, haguessin actuat molt abans, intervenint des de Castelló per avortar el pacte amb l’extrema dreta de Vinuesa (avalat per Soriano i Sanmartín) al principi de la legislatura. Qualsevol persona amb dos dits de front sap (ara i llavors) que aquest tipus de pacte només els podia acabar restant vots a les properes eleccions (no parlem ja de tot el que ha passat durant la legislatura –la més negra de la història democràtica d’Alcala-alcossebre). Ja en Novembre del 2004 vaig estar reunit en Navarro, Domingo, Isach i d’altres en Castelló advertint-los que en Alcalà es jugaven la diputació i no van fer res de res.

Ara, per pretendre justificar-se dient que estan fent alguna cosa, PSOE i BLOC s’inventen conversacions i possibles pactes amb Plataformes i Partits amb els que mai han tingut cap contacte per, a rengló seguit, dir que son els altres els que diuen que NO al pacte a l’hora que els acusen a aquests de ser els culpables de que Fabra repetirà a la diputació i de fer el joc al PP (certament demencial). El que açò denota es una total manca de confiança en les seves pròpies possibilitats (si estiguessin convençuts de la seva valia i de les seves possibilitats, si estiguessin convençuts del seu programa i del seu treball no els caldria anar buscant ja, per avançat, possibles responsables als qui traslladar la seva culpa i més que possible fracàs: tenen que trobar ja mateix un culpable! I va i s’inventen tota aquesta història de pactes, diputats i Plataformes, com el xiquet que s’inventa una història per justificar la seva falta o incapacitat. Aquesta es, per desgracia, la talla moral d’alguns responsables dels qui representen l’alternativa al PP: BLOC i PSOE.

Ara, faltant sols tres mesos per les eleccions, ara s’adonen de que la Diputació es juga en Alcalà, quant fa tres anys que se’ls està advertint! Ara tantegen amb EU un possible pacte quant, durant 4 anys, l’han rebutjat i menyspreat i quant, sense anar més lluny, en l’últim Ple PSOE i sobre tot el BLOC van rebutjar la moció d’EU que no demanava res més que el que BLOC i PSOE prediquen a nivell de país, traint el BLOC, de passada, el punt segon del propi Compromís pel País Valencià signat amb EU. I que faran després?, diran que EU rebutja el pacte sense ni tan sols reunir-se amb ells? (com ha fet amb la Plataforma i amb ACPC).

El que haurien d’haver fet tant PSOE com BLOC es fer bé les coses i haver impedit, des del principi, un pacte en Alcalà que els acabarà costant la Diputació. Lluny de fer açò han deixat fer i, l’actitud autoritària i arrogant dels representants de PSOE i BLOC en Alcalà-Alcossebre, el menyspreu amb el que han tractat a la resta de regidors i als veïns, i la seva manifesta incapacitat per governar, no ha fet en tot aquest temps sinó reforçar més i més al PP i a Fabra. Els únics culpables han segut i seran doncs PSOE i BLOC i la seva miopia i covardia polítiques. Que no s’inventin altres culpables, i nosaltres, no ens deixem caure en la seva fantasia infantil.


Feb 26 2007

Lo que hay que oír

Archivado en Municipals 2007   |  Comentarios (0)

“Los partidos tienen dificultades para cerrar listas en los pueblos”, este es el titular de la noticia que publica hoy el Periódico Mediterráneo, y esto es lo que el inefable Sanmartín (Secretario Comarcal y diputado “ilustre” del PSPV) declara en esa misma noticia:

“es mucho más fácil buscan aspirantes en los municipios donde se gobierna que en aquellos en los que se está en la oposición. “Es menos complicado allí donde el equipo de gobierno ya es socialista”, cuenta Adolf Sanmartín, secretario comarcal del PSPV Ports-Maestrat”.

Seguro que el prevaricador Adolfo Sanmartín estaba pensando en Alcalà cuando pronunció esas palabras. Si “es menos complicado allí donde el gobierno ya es socialista” y en Alcalà, lo único a lo que han llegado, por el momento, es a ratificar a Soriano, y con “peros”, en la asamblea que celebraron hace un par de sábados, no quiero ni pensar cómo debe ser dónde están en la oposición…

Y es que, mientras en el PSOE provincial y autonómico están más que preocupados ante la seria evidencia de las dificultades del PSOE de Alcalà-Alcossebre para siquiera completar una lista con la que concurrir a las próximas municipales (puesto que nadie con un poco de dignidad y de vergüenza ni quiere ni puede ir con quienes encarnan semejante prostitución de los más básicos principios socialistas), Sanmartín, de nuevo, nos confirma, con sus declaraciones, que él habita en su propio mundo de yupi… O esto o nos toma a todos por tontos.


Feb 26 2007

El BLOC de Alcalà i la coherència

Archivado en Municipals 2007   |  Comentarios (0)

“El BLOC de Alcalà está dispuesto a pactar con los socialistas, pero no ve con buenos ojos la continuidad de Isabel Soriano al frente de la candidatura”.

(Informació publicada al Periódico Mediterráneo d’avui a cuento del possible pacte PSOE-BLOC a nivell de Partit Judicial de Sant Mateu)

Caldria doncs que algú li preguntés al BLOC per què, o a canvi de què, estan mantenint a Isabel Soriano i a Vinuessa en el govern municipal, i caldria que des del BLOC contestaren a aquesta pregunta tan senzilla i no donaren, com sempre, la callada per resposta.


Feb 13 2007

Primavera electoral

Archivado en Municipals 2007   |  Comentarios (0)

Yo que pensaba que éste equipo de gobierno en general y su concejal de cultura, Ximo Pitarch en particular, bien poquito habían hecho por la cultura en nuestro pueblo y resulta que ¡¡tenemos un auditorio de la hostia!! Y yo sin enterarme… vaya aforo!!

Lo habrán inaugurado un día de estos que yo debía andar por fuera del pueblo porque no me enteré de nada, el caso es que ahí está (con poco público, eso sí) bien destacado en la portada de ése “grueso volumen” que ocupa la programación cultural invierno-primavera (no enero-febrero o marzo-abril, no, invierno-primavera, ¡toma ya! seis meses de golpe, que se dice pronto eh? Eso si que es capacidad de trabajo… y de síntesis…).

De ésta colección invierno-primavera que nos ofrece el diseñador –de agendas culturales- Pitarch me quedaré definitivamente con el curso de “meditación activa”. Tal oxímoron ha despertado mi curiosidad y como además veo que son doce sesiones y ¡gratuitas! ¿Cómo iba a ser de otro modo? (¿pan y circo? Noooo) pues allá que voy a ir a informarme a ver que tal. He de reconocer que tuve mis dudas a la hora de decidir entre éste taller, la apasionante vida de “los fresquistas barrocos”, las constelaciones familiares (no, no va de astronomía) o la “rompida de la hora” -que dicho así a alguien le va a sonar daliniano: ¿dónde vas? A romper la hora ¿?, pero, definitivamente, me quedo con el taller (ande o no ande, caballo grande: 12 horas gratis!!).

Por cierto, que la primavera (astronómica) termina coincidiendo con el solsticio de verano, es decir el 21 de junio. Sin embargo para nuestro concejal de Cultura (así nos va) la primavera (electoral) termina coincidiendo con el inicio de la campaña electoral: el 13 de mayo, quince das antes de las elecciones municipales… Llámenle simplemente desfachatez.


Ene 29 2007

La cuadratura del círculo

Archivado en Municipals 2007   |  Comentarios (2)

El pasado 22 de enero el Levante publicaba que Vicente Vinuesa, también conocido por el nombre artístico de “El Coto”, se muda a Unión Valenciana:

“Unión Valenciana tampoco descarta lograr la adhesión de algunos descontentos del PP. En ese contexto podrían encuadrarse los contactos entre la formación y el ex concejal del PP y líder de los independientes de Alcalà de Xivert, Vicente Vinuesa. Él sería el líder de la formación en el municipio xivertense ahora gobernado por la socialista Isabel Soriano con los apoyos del grupo de Vinuesa y el Bloc”.

Bueno, esto (de ser cierto, que la prensa hay que leerla con lupa en estos casos) no debería extrañar a nadie a estas alturas ya que Vinuesa ha demostrado una y otra vez que ni tiene escrúpulos ni vergüenza. Lo curioso es que puestos a elaborar teorías –llámale hipótesis- para intentar comprender este movimiento de Vinuesa me sale una de bien curiosa, que podría ser perfectamente válida, lo cual no quiere decir, claro que lo sea cierta.

El caso es que parece ser que Vinuesa no ha dejado nada contentos a sus valedores y patrocinadores: urbanizadores que están que se suben por las paredes de ver sus campos de golf paralizados o de ver como Vinuesa, en el que habían depositado tanto dinero, no logra desbloquearles sus PAI’s, o no quiere desbloquearlos porque igual hay quien si puede construir y ya le va bien que no haya competencia y ves tu a saber si se lo habrán camelado, y éste, que como ya hemos dicho no mira por nadie y es capaz de traicionar hasta a quien le dio de comer durante 20 años (Hnos Bruñó) igual ha decidido hacer nuevos amigos.

Sea como sea, más de uno vinculado con su candidatura del GIP ya reniega públicamente de él, y claro, sin estos avales habrá que ir buscando alternativas. También sabe que su socia (su amiga Soriano) se va a hostiar con todo el equipo socialista en las próximas locales y que no va a poder contar con ella, y también que no puede pactar con el PP, así que solamente le quedaría pactar con quien lo mantiene hoy por hoy con todo su poder en el ayuntamiento: El BLOC de Ximo Pitarch. Pero resulta que el Bloc solo aspira a sacar 2 concejales, y con eso Vinuesa no va a ningún lado. Con un panorama tan chungo por delante mejor ir metiendo un pie en un partido más grande a ver si puede ir extendiendo sus tentáculos y dar el salto a la política supramunicipal, y para ello que mejor que el partido de ultraderecha Unió Valenciana. Allí Vinuesa estará en su salsa, como lo está hoy con Soriano (la de la Puta Política) y con la chaquetera de Lola Prats que como viene bien recordar, antes de estar en el PSOE estuvo en Izquierda Unida, y antes de esto estuvo con… muy bien: Unió Valenciana. Dios los cría, ellos se juntan y, con la extrema derecha de Unió Valenciana, se cuadra el círculo.

Lo que no cuadra es el BLOC de Ximo Pitarch manteniendo a toda esta fauna en el poder, ¿o si que cuadra?


Ene 24 2007

Els del BLOC “d’Alcalà” esperen traure dos regidors en les properes Municipals.

Archivado en Municipals 2007   |  Comentarios (0)

No sé què us sembla a vosaltres, però, per a mi, un partit seriós i que pretén ser alternativa en l’Ajuntament hauria d’aspirar a “guanyar”, a traure en les urnes la majoria que li permetis tirar endavant el programa amb el qual es presenta davant els veïns. En el moment en que assumeixen com a un èxit i/o un repte el treure dos regidors, al mateix tems assumeixen que ells NO SON ALTERNATIVA de govern ni de res… i que a l’únic que aspiren es a col·locar a un o dos a l’ajuntament per fer el que ja ens han demostrat que saben fer: mantenir a un govern inútil e incapaç (només direm que fa dos anys que no presenten ni el projecte de pressupostos…), mantenir a un estafador i ex president del PP com a autèntic poder en Alcalà-Alcossebre mentre per justificar el seu sou ens organitzen una mica de pà i circ (més de 360.000 EUR en festes cada any).

Com pot ser creïble un programa (el projecte de poble) d’un partit que ja d’entrada assumeixen com a millor resultat possible “col·locar” solament a dos regidors.

Cadascú es com és… ells diran que son realistes i que no podran traure més de dos regidors i per això no volen enganyar a ningú, i vist en eixa perspectiva resulta que els haurem de donar la raó, perquè tenen assumit com a una realitat que al pas que van, mai seran alternativa de res.

El millor de tot es la reflexió que es fan per arribar a aquesta conclusió: “traurem dos regidors perquè recollirem molts vots dels descontents del PSOE”…

I jo em pregunto: si ells pensen que trauran vots dels descontents amb el govern local liderat pel PSOE, es perquè pensen que la gent està descontenta amb el govern local, no? Si ells també formen part d’aqueix govern (i no nomes en formen part, si no que en son part fonamental, pues sense el BLOC aqueix govern no s’aguantaria enlloc) que els fa pensar que, en la mateixa mesura en que el PSOE caurà en vots, a ells no els passarà el mateix?

Serà que el succeeix allò de que “solo ven la paja en ojo ajeno” i no la veuen en els seus propis ulls?Fòrum ciutadà d'Alcalà-Alcossebre