Mar 01 2007

Infantilisme del PSPV i el BLOC al nord de castelló.

Archivado en Municipals 2007, general

Des de fa un parell de mesos han estat apareixent a la premsa notícies, un tant confuses, sobre la participació política de la Plataforma de Antiabocador de Residus Tòxics i sobre conversacions del BLOC i PSOE amb la plataforma per tal d’arribar a un pacte al districte de Sant Mateu per intentar assegurar el Diputat, etc.

La última d’aquestes notícies es la publicada pel Periódico Mediterráneo el passat dimarts, que ja es la gota que fa vesar el got i on es llegeix: La negativa de los antivertedero a entrar en coalición con el PSPV y el Bloc en el partido judicial de Sant Mateu frustra el plan que habían fraguado los dos partidos para ganar el diputado provincial en las elecciones de mayo. Ahora reestudian la situación y valoran la posibilidad de invitar a EU de Alcalà de Xivert a formar una candidatura conjunta… La clave estará en Alcal y una de las posibilidades que se baraja ahora es hacer una oferta a la agrupación de EU en el municipio, que obtuvo en las pasadas elecciones 358 votos. Incorporar esos sufragios a la coalición compensaría la pérdida de la Salzadella y se podría ganar al PP en el conjunto del partido judicial.”

Tant des del BLOC com des del PSOE s’han fet declaracions i s’ha contribuït a difondre una sèrie d’informacions totalment allunyades de la realitat (dons d’ells ha sortit tot el que sobre aquest tema s’ha vingut publicant aquestes setmanes).

El primer que cal dir es que des de la Plataforma sempre s’ha deixat clar que ni son un partit, ni el pensen constituir en el futur, i des del partit de nova creació: l’Assemblea Ciutadana dels Pobles de Castelló (ACPC) sempre hem manifestat que no tenim res a veure en la Plataforma (sols la participació a títol personal d’alguns de nosaltres), i com a Coordinador d’ACPC afegeixo que amb nosaltres tampoc no ha contactat mai ningú ni del BLOC ni del PSOE per parlar de res. Tot i que açò ha quedat més que clar tant en diferents declaracions i comunicats, el BLOC i el PSOE han continuat inventant-se la seva pròpia realitat amb una actitud totalment infantil e irrespectuosa tant en els ciutadans (volent-nos fer creure la seva mentida), com amb la gent del moviment social i plataforma antiabocadors i amb la gent que estem implicada en l’opció política d’ACPC.

Pretenent fer-nos creure que estaven mantenint contactes amb una suposada Plataforma-Partit han fet molt de mal al moviment social antiabocador: no sols no han fet quasi res en pro de les reivindicacions del moviment social en tot aquest temps si no que ara no han dubtat en fer demagògia barata e infantil per tal de poder justificar la seva responsabilitat de cara a la opinió publica, inventant que s’han reunit en la Plataforma o amb el Partit de nova creació que s’han encabotat en difondre que era la Plataforma mateixa, quant no s’han reunit mai ni amb els uns ni amb els altres.

Per què han fet tot açò? La meva teoria es la següent: Tant el PSOE com el BLOC han demostrat per activa i passiva que la diputació els la portava fluixa ja que si els hagués preocupar realment la diputació, i el llevar a Fabra de la institució provincial, haguessin actuat molt abans, intervenint des de Castelló per avortar el pacte amb l’extrema dreta de Vinuesa (avalat per Soriano i Sanmartín) al principi de la legislatura. Qualsevol persona amb dos dits de front sap (ara i llavors) que aquest tipus de pacte només els podia acabar restant vots a les properes eleccions (no parlem ja de tot el que ha passat durant la legislatura –la més negra de la història democràtica d’Alcala-alcossebre). Ja en Novembre del 2004 vaig estar reunit en Navarro, Domingo, Isach i d’altres en Castelló advertint-los que en Alcalà es jugaven la diputació i no van fer res de res.

Ara, per pretendre justificar-se dient que estan fent alguna cosa, PSOE i BLOC s’inventen conversacions i possibles pactes amb Plataformes i Partits amb els que mai han tingut cap contacte per, a rengló seguit, dir que son els altres els que diuen que NO al pacte a l’hora que els acusen a aquests de ser els culpables de que Fabra repetirà a la diputació i de fer el joc al PP (certament demencial). El que açò denota es una total manca de confiança en les seves pròpies possibilitats (si estiguessin convençuts de la seva valia i de les seves possibilitats, si estiguessin convençuts del seu programa i del seu treball no els caldria anar buscant ja, per avançat, possibles responsables als qui traslladar la seva culpa i més que possible fracàs: tenen que trobar ja mateix un culpable! I va i s’inventen tota aquesta història de pactes, diputats i Plataformes, com el xiquet que s’inventa una història per justificar la seva falta o incapacitat. Aquesta es, per desgracia, la talla moral d’alguns responsables dels qui representen l’alternativa al PP: BLOC i PSOE.

Ara, faltant sols tres mesos per les eleccions, ara s’adonen de que la Diputació es juga en Alcalà, quant fa tres anys que se’ls està advertint! Ara tantegen amb EU un possible pacte quant, durant 4 anys, l’han rebutjat i menyspreat i quant, sense anar més lluny, en l’últim Ple PSOE i sobre tot el BLOC van rebutjar la moció d’EU que no demanava res més que el que BLOC i PSOE prediquen a nivell de país, traint el BLOC, de passada, el punt segon del propi Compromís pel País Valencià signat amb EU. I que faran després?, diran que EU rebutja el pacte sense ni tan sols reunir-se amb ells? (com ha fet amb la Plataforma i amb ACPC).

El que haurien d’haver fet tant PSOE com BLOC es fer bé les coses i haver impedit, des del principi, un pacte en Alcalà que els acabarà costant la Diputació. Lluny de fer açò han deixat fer i, l’actitud autoritària i arrogant dels representants de PSOE i BLOC en Alcalà-Alcossebre, el menyspreu amb el que han tractat a la resta de regidors i als veïns, i la seva manifesta incapacitat per governar, no ha fet en tot aquest temps sinó reforçar més i més al PP i a Fabra. Els únics culpables han segut i seran doncs PSOE i BLOC i la seva miopia i covardia polítiques. Que no s’inventin altres culpables, i nosaltres, no ens deixem caure en la seva fantasia infantil.

Deja tu comentario


Fòrum ciutadà d'Alcalà-Alcossebre