Mar 24 2007

Marxa a peu a l’abocador de Tòxics i Perillosos

Us recordem que demà hi ha una marxa a peu des de Les Coves fins als terrenys on ens volen posar l’abocador.

Us recordem també que l’abocador (dels més grans d’Europa ) el volen ubicar a 6 km d’Alcalà (més a prop d’Alcalà o Alcossebre que de les Coves).

Quants més serem, més riurem. T’esperem!

No Tan A Prop ens ho conta així:

“La Plataforma organitza una marxa a peu pels terrenys de l’abocador previst a les Coves
La promesa del conseller de la de retirada dels projectes no es considera com a vàlida si no es publiquen les resolucions als diaris oficials. Una activitat lúdica i festiva per a reivindicar els drets dels habitants de les comarques del Nord de Castelló. Aquest és l’esperit de la marxa a peu que s’ha previst dur a terme durant el matí de diumenge 25 de març a les Coves.La concentració prèvia a l’eixida serà al Mas de Carruano, a la partida de Baix (terme de les Coves) a les 10:30 hores, des d’on es recorreran els 5,1 Km del perímetre de les instal·lacions de l’abocador de RTPs. Al final de la marxa hi haurà un aperitiu per a les persones participants i la llegida de manifests de representants de la plataforma.Després de l’acte, per a les persones que es vulguen quedar a dinar al mateix paratge de la partida de Baix –dinar de pa-i-porta- la organització els proporcionarà la beguda.Amb aquesta marxa es pretén conscienciar de la importància dels paratges naturals i les característiques de la zona o es preveu ubicar el dipòsit/abocador de residus tòxics i perillosos a les Coves. Anteriorment la plataforma antiabocador ja havia organitzat altres actes similars, en concret a les Coves i la Salzadella (foto) fa gairebé un any, amb una bona resposta de participació. En aquest cas també es preveuen xifres similars a les anteriors convocatòries, que van reunir prop d’un miler de persones. No hi ha prou amb promesesD’altra banda, tot i que des de la Conselleria s’ha assegurat que cap dels tres projectes (Fanzara, la Salzadella i les Coves) es durà a terme, des de la Plataforma no donem com a vàlida aquesta afirmació fins que no es veja la resolució ferma i definitiva de retirada en les publicacions oficials de la Generalitat. Així, fins que no es deneguen oficialment i per escrit la plataforma anti RTP de les Coves-La Salzadella no deixarà de fer accions.En aquest sentit, i tot i que s’ha assegurat que el projecte s’ha aturat, la Plataforma ha pogut saber que s’han arrencat nombrosos arbres –alguns d’ells centenaris- dels terrenys on es preveu instal·lar l’abocador, fins i tot després de saber-se que es retirava el projecte.”

Deja tu comentario


Fòrum ciutadà d'Alcalà-Alcossebre