Sep 26 2006

Hoy en el DOGV

Información pública del plan especial de reserva de suelo dotacional y ordenación de usos en suelo no urbanizable, para la ubicación de la nueva estación depuradora de aguas residuales.

más aquí…

3 comentarios en “Hoy en el DOGV”

 1. Plataforma NO TAN A PROP dice:

  Alcossebre ja porta 2094 dies incomplint la Directiva 91/271 d’aigües residuals, i encara no s’ha aprovat cap projecte per la Conselleria d’Infraestructures de depuradora. Ara l’Ajuntament d’Alcalà de Xivert ha instància de Gad Arquitectura ha decidit tirar endavant un tràmit preceptiu sense esperar ni tan sols a l’evaluació d’impacte ambiental de la depuradora ni a l’aprovació del projecte EDAR.
  Van sentir dir que el projecte de la depuradora el tornava a fer l’empresa CIOPU,SL, la mateixa que va fer el projecte de depuradora a Ribamar. Ara sembla que és Gad Arquitectura, encara que no sabem com s’ha contractat aquesta empressa. Sabeu per què es fa el canvi de sòl dotacional abans d’aprovar el projecte?

 2. olivierherrera dice:

  Avui he passat el matí per l’ajuntament, entre d’altres coses, per informar-me de primera mà avanç de contestar-vos, per allò d’intentar contestar-vos de la manera més precisa.

  Resulta ser que la LUV pressuposa que el PGOU ja hauria de tenir sol qualificat per a tals usos, i de fet així es (ja hi ha ampliada la zona on es troba la actual depuradora a Cap i Corb, zona que llinda directament amb un sector urbanitzable). Com que la depuradora es pretén ubicar en una zona diferent (menos mal), no entenen l’aprovació d’un projecte a una zona no qualificada, es per això que han estimat oportú (sembla ser que des de l’ajuntament) enllestir primer l’ordenació d’usos, es per açò que han encarregat el projecte del pla especial de reserva de sol dotacional y ordenació d’usos en sol no urbanitzable a GAD Arquitectura, contracte que s’ha fet directament des d’alcaldia per ser un contracte menor (menys de 12.000 €). El Projecte de la EDAR continua doncs a mans de CIOPU.

  Front a les meves preguntes de què passarà si després l’avaluació d’impacte ambiental resulta negativa o si no s’aprova el projecte de la EDAR del que encara ni s’ha publicat la seva preceptiva exposició al públic i plaç d’al•legacions? La resposta ha estat que s’espera resolució positiva i que no te per que hi haure cap problema.

  Espero haver pogut aportar-vos alguna informació útil pes esclarir les vostres preguntes. De totes maneres us dic (també a Màxim, que em preguntava al respecte) que estic preparant un “especial sobre la depuradora” on intentaré exposar el que ha passat al respecte durant aquesta legislatura y que espero tindre preparat en breu.

  I ja me’n vaig que tenim Pleno en vint minuts… Salut.

 3. Plataforma NO TAN A PROP dice:

  Moltes gràcies per la informació.
  Ens encantaria aquest especial sobre la depuradora. Ens agradaria saber, si és possible, a quin polígon i a quina parcel·la s’ubicarà o o està prevista la depuradora d’Alcossebre, la que de moment està aprovada, dit d’altra manera, on estan fent el projecte els de CIOPU.

  Recordem, corregiu-nos si ens equivoquem, que al gener de 2005, quan aquells polèmics i tensos Plens, hi havia divissió d’opinions entre l’opció anomenada C de l’equip de govern, i l’opció D del partit popular, i vosté mateix. Desprès de la trifulca i la visita de Pedro Marco a Alcalà assegurant que el projecte estaria de seguida -s’està endarrerint molt el projecte que van dir en uns mesos-, el mateix equip de govern va decidir fer-li cas a vosté o al PP i es va decidir a l’opció D.
  Ens preguntem amb tot el respecte, si els regidors estan capacitats a prendre aquest tipus de decissions. Volem dir, que si s’ha d’encarregar a una empressa, en aquest cas, CIOPU, igual que a Peníscola, la redacció d’un estudi d’impacte ambiental, i d’acord amb la normativa, un estudi d’avaluació d’impacte ambiental cal estudiar alternatives d’ubicació, i entre elles justificar la més idònia i la de menor impacte ambiental. Si primer ho decideixen els regidors, per a que fer cap estudi d’impacte ambiental? Pensem que no s’estan fent les coses bé. Primer estudis tècnics que avalen la ubicació, i desprès entre les possibles i considerades idònies o aptes, els regidors que triien la que considerin millor.
  Ja sabeu que va passar a Ribamar. L’empressa no havia fet, la mateixa, que té o tenia un regidor d’Alcalà cosí prim, no va estudiar alternatives d’ubicació, i ja sabem com va acabar. Amb Alcossebre sense depuradora per que algún LISTO va posar primer el dit i desprès va encarregar que algún tècnic justifiquès l’injustificable, és a dir, ignorar la legislació bàsica estatal.

  Per altra banda, ens podeu informar si ja s’ha comprat la finca al propietari o propietaris del lloc escollit per a la depuradora? Resulta que quan s’expropia per ubicar una depuradora cal pagar a preu de sòl urbanitzable, no a preu de sòl no urbanitzable. Vam sentir que desprès de l’acord plenari algú -no l’ajuntament- havia presentat oferta de compra dels terrenys.
  Seguim en contacte i a l’espera de l’especial depuradora Alcossebre. Bona feina i salut.

Deja tu comentario


Fòrum ciutadà d'Alcalà-Alcossebre