Abr 17 2008

Iniciativa lamenta que Medi Ambient no valore l’acció del Fiscal per la manca de depuradora d’Alcossebre

Archivado en sobre la depuradora

[vist en No Tan A Prop]

El Consell no preveu entre en funcionament l’EDAR fins finals de 2010, 9 anys després del que obligava la Unió Europea.

La Conselleria de Medi Ambient ha respost a les preguntes formulades per la Diputada de Compromís i membre d’Iniciativa, Mireia Mollà, sobre la inexistent depuradora d’Alcossebre.

Segons preguntava Mollà, La Fiscalia Provincial de Castelló anunciava el Febrer passat, obrir diligències d’investigació penal per la inexistència de cap depuradora d’aigües residuals que done servei a Alcossebre, a l’entendre que es podia estar, segons fiscalia, davant una presumpta comissió d’un delicte contra el medi ambient”.

Iniciativa venia denunciant igualment que la Unió Europea va obrir un expedient sancionador contra l’Estat Espanyol per l’incompliment de la directiva europea d’aigües residuals 91/271/CE que estableix que des de l’1 de gener del 2001, les ciutats amb més de 15.000 habitants-equivalents han de tindre una estació Depuradora d’aigües Residuals (E.D.A.R.) en funcionament, i en aquest cas es trobaven municipis com Alcossebre, Vinaròs, Benicarló… entre altres.

Mollà, va preguntar quin era el pressupost té la Conselleria per a la construcció d’aquesta EDAR, si s’havien solucionat tots els conflictes respecte a l’ubicació d’aquesta depuradora , quan es preveu comencen les obres, o quina valoració donava la Conselleria respecte a l’obertura de diligències d’investigació penal per part de la Fiscalia de Castelló. La resposta de Conselleia, diu que en març de 2007 es va apublicar en el BOE i DOCV la licitació de les obres de constricció de la nova EDAR d’Alcalà i la impulsió des de la xarxa de col·lectors d’Alcossebre fins la nova EDAR D’Alcalà, amb un pressupost base de licitació de 17 milions d’euros.

Pel que fa a la ubicació d’aquesta, segons Conselleria, l’ajuntament d’Alcalà ha elaborat un Pla de reserva de sòl dotacional i ordenació d’usos, que disposa de la corresponent DIA. I en l’actualitat es redacta el projecte constructiu de l’EDAR, les obres es preveuen iniciar-se a finals d’any, reveien que estiguen acabades en 2010, sense voler fer declaracions la Conselleria sobre les investigacions del Fiscal. Segons els ecosocialistes “ el Consell és el principal responsable de l’endarreriment a l’hora de posar en funcionament les depuradores obligatòries en els pobles costaners, que en el cas del Baix Maestrat, continuen tots tirant les aigües fecals al mar. La solució d’Alcossebre, si es compleixen tots els terminis previstos, aplega tard i malament, i no pels problemes de la ubicació que va tindre l’ajuntament, sinó perquè el Consell continua sense invertir en depuradores al Baix Maestrat”.

Deja tu comentario


Fòrum ciutadà d'Alcalà-Alcossebre