May 09 2007

a bones hores…

Ara que a fa un parell d’anys que aquest monument a la barbaritat urbanística i l’atropello al medi ambient i al paisatge es va acabar, ara s’investiga si es va prevaricar… A mi em sembla molt bé que la Fiscalia investigui si hi va hi haver prevaricació o no i que se’n depurin les corresponents responsabilitats, però l’edifici ja esta fet i la gent vivint i això ja no ens ho traurem de damunt mai.

Tots sabíem que allò no podia ser, per moltes coses, però entre d’altres perquè la mateixa llei que regula la protecció dels espais naturals, en regula també l’impacte paisatgístic. Ningú dels que tenien responsabilitat i poder per fer alguna cosa no a fer res per evitar-ho i el primer l’ex-alcalde del PP Francisco Juan Mars (que ara es torna a presentar a les eleccions per el PP) i que avui ens ha deixat a molts bocabadats al dir que “ni érem ni som partidaris d’edificis de cinc altures en eixa zona”.

La meva avia Domitila, que de les coses de la vida en sap molt, sempre m’ha dit que fa més el qui vol que el qui pot, i tot i que segurament era cert que per un “despiste” (vaja despiste) a l’hora d’aprovar el PGOU allò va quedar sense tocar i després resulta que els informes avalaven aquella barbaritat, igual de cert es que aquesta va ser l’excusa perfecta per a Paco Mars i el seu equip: “no podem fer res, ho avalen els informes” i es van quedar tan amples. Jo penso que si que podien haver fet alguna cosa com ara seure amb els propietaris i promotors a negociar (en definitiva, fer política, algo tan estrany entre els nostres polítics) una solució que fos acceptable per a les dues parts. Cercar altres parcel·les o ubicacions, un tracte especial d’augment de l’aprofitament en algun altre lloc on l’impacte visual i paisatgístic fos menor, però NO VAN FER RES!

Així que jo els demanaria als del PP que ja ens fa prou mal cada dia mirar al nord en Alcossebre per veure la coronació d’IRTA (un edifici que es veu des de 40 km, des de les costes d’Oropesa!) com que per damunt tinguem que sentir-los ara dir que ells no volien i que no podien fer res!

Per cert que els que no podien fer res llavors, es tornen a presentar ara i jo em pregunto fins on podran fer ara, si surten altra vegada elegits? Fins on podran defendre l’interès públic i el nostre principal valor que es el paisatge per damunt els interessos privats dels constructors i urbanitzadors que aprofitant-se “d’una esquerda legal” no son solidaris amb el paisatge comú i només miren pel seu màxim benefici, si tornen a sortir elegits?

Deja tu comentario


Fòrum ciutadà d'Alcalà-Alcossebre