Mar 06 2007

L’abocador RTP de les Coves més a prop. Geimesa es nega a negociar.

[Vist en el diari No Tan A Prop]

La promotora del polígon mediambiental amb abocador de residus tòxics i perillosos de les Coves de Vinromà s’anomena Gestión de Infraestructuras del Mediterráneo, S.A. -GEIMESA- i encara continua sense tenir plana web.
Geimesa està presidida per Vicente Monsonis Boix, que alhora també és president de GyC empresa adjudicatària a través de les seves filials d’un important contracte del Consorci de Residus de la Zona I que agrupa a 49 municipis del nord de Castelló. Podria no ser casual que el president d’aquest Consorci, Miguel Zaragozà, és el que va defensar i aprovar inicialment l’abocador RTP amb polígon industrial promogut per GEIMESA, quan era alcalde de les Coves de Vinromà. Malgrat les reiterades insistències de la nova majoria de l’ajuntament de les Coves, Geimesa continua negant-se a negociar, fins i tot nega els nega el diàleg , així ho va confirmar la mateixa empresa a través d’un comunicat en el qual va assegurar haver suspès la reunió que tenia amb el consistori respecte al polígon industrial mediambiental, segons diuen: “davant les pressions rebudes“. Ara sembla que l’ajuntament s’enfronta a una empresa que pensa o creu que ja té drets adquirits i els fa valer amb aquest anunci de no reunir-se, ja que no li cal, si no té intenció de cedir res del que té dret.
S’augura una llarga lluïta judicial amb una forta empresa, sense plana web.
Cal recordar que l‘exacalde i president del Consorci de Residus de la Zona I, Miguel Zaragozà, va anunciar que a aquesta empresa cal indemnitzar-la amb xifres milionaries en euros si no fa el “tan necessari” abocador o dipòsit de residus tòxics i perillosos. L’abocador o dipòsit de residus tòxics i perillosos amb un polígon industrial fou aprovat urbanísticament a finals del passat any. I segons publica avui el Mediterráneo, està prevista la construcció d’un abocador de residus tòxics i perillosos -RTP-. Quan un no vol reunir-se qualsevol excusa és bona, la de l’empresa crida molt l’atenció sobre les intencions de no cedir en la instal·lació de l’abocador o dipòsit RTP a les Coves, ara diuen que no es volen reunir perquè el consistori hauria condicionat la instal·lació dels pals de mitja tensió al resultat de la trobada que havien de mantenir. Versió del Mediterrani.

Deja tu comentario


Fòrum ciutadà d'Alcalà-Alcossebre