Feb 18 2007

CIVISA torna a fer la cort a El Pinar d’Alcossebre

[Vist en No Tan A Prop]

La urbanizadora CIVISA ha reaparegut en el nostre municipi amb un nou intent de monopolizar a la urbanització El Pinar. Segons informacions de la premsa, aquesta coneguda empresa constructora ha presentat un projecte el dia 2 de gener a l’ajuntament per a reurbanizar El Pinar. No podem comprendre bé, com és que els veïns han d’assabentar-se pels periòdics de Castelló d’alguna cosa que l’Ajuntament guarda celosamente des de fa gairebé dos mesos. Pel que indica la nota de premsa, el que CIVISA considera un gravísim perill ecològic és que ningú hagi unit la xarxa de clavegueram d’aquesta urbanització amb la de tot el poble.

Independentment que la xarxa de clavegueram del poble no dispose de depuradora i per tant sigui indiferent que els seus abocaments es quedin en la muntanya o baixin al mar, o que fins i tot pogués semblar millor que no baixin al mar per a incrementar el fluix de femta fecal en què es banyen cada any els nostres turistes, el que oculta la nota de publicitat de CIVISA és que la seva intenció és la construcció de vuit-cents apartaments en el cim d’aquesta muntanya, el que sense dubte contaminaria molt més paisajística i ambientalmente que les fosses moltes biològiques, que en aquests casos gens contaminen dels escassos residents actuals. També oculten que la seva intenció d’oferir l’acondicionament i asfaltat de la pista que uneix la urbanització amb el poble, tindria com únic objectiu el permetre l’accés dels camions de gran tonatje sense els quals no és possible construir els monstres urbanístics que aquesta empresa pretén aixecar a El Pinar. Per una altra part la millora de l’enllumenat i altres foteses poden semblar molt interessants, però ens sembla que aquesta és una tasca que correspon a l’Ajuntament, que per cert mai va poder rebre l’acabament de la urbanització aixecada fa més de trenta anys, simplement perquè el promotor va desaparèixer i no ha tornat a donar senyals de vida fins que el passat any va rebre un bon grapat de milions de CIVISA per la venda dels terrenys que encara figuraven de la seva propietat. No deuria l’ajuntament haver localitzat a aquest avispat promotor i haver-li obligat a acabar la urbanització que els veïns van pagar per dues vegades i donar per rebuda l’obra? On està l’aval de divuit milions de pessetes de 1975 que roman en parador desconegut per part de l’ajuntament des de 1977 que el promotor havia d’haver dipositat en l’Ajuntament? Per favor Sr. Regidor d’Urbanisme, Sra Alcaldessa, quan els entri algun projecte que afecti als veïns de forma directa tindrien l’amabilitat de cridar-los i fer-los partícipes del tema abans que el curt termini legal per a examinar-ho i presentar al·legacions s’obrís? Para què serveix l’Agenda 21?

Deja tu comentario


Fòrum ciutadà d'Alcalà-Alcossebre