Ene 15 2007

Protecció de cara a la galeria

Històricament els veïns i visitants de les nostres terres han acudit a Irta per gaudir de la Pesca Esportiva, però des del passat 24 de novembre, el Consell, en una imposició PER DECRET, marcada per la falta total de diàleg, ens va imposar una prohibició a totes llums surrealista amb una única finalitat: desviar l’atenció de la política depredadora-destructora del medi que el mateix Consell alimenta i avala, donant-nos una de cal i una de sorra… “veieu com si que fem coses per la protecció del medi” ens diuen, al tems que aproven barbaritats i destrucció per tot arreu.

El Surrealista decret, entre altres coses reconeix d’una banda “el magnific estat de conservació” i per altra prohibeix una activitat que s’ha fet sempre… no ens han dit que l’estat de conservació es magnific ¿?

Es prohibeix la pesca esportiva (des de costa, embarcació o submarina) que suposa un pilar per la economia i el turisme local (turisme de tot l’any) mentre que es permet la pesca professional (sic) totalment deficitària i amb un impacte pràcticament nul en la nostra economia local.

Es prohibeix fer immersió on no s’ha fet mai -per les característiques del fons…) algo així, per entendre’ns com prohibir esquiar en Penyagolosa, on mai s’ha esquiat, dons, tot i haver-hi neu, no es un lloc adient per aquesta pràctica esportiva.

També es prohibeix la pesca més selectiva que existeix: La Pesca Submarina (única modalitat de pesca on el Pescador tria la seva captura - si es que te la oportunitat… que no sempre es així) en un lloc que ha segut tradicionalment escola de principiants (el pescadors submarins avançats no pesquen a la Serra d’Irta perque hi han altres alternatives més interessants) ja que la costa d’Irta, per la poca profunditat de les seves aigües, es un lloc ideal per a la iniciació en aquest esport. Ara, aquests principiants hauran d’anar a cercar altres llocs on la profunditat es multiplicarà per 3 o per 4 augmentat en la mateixa proporció el risc per aquests pescadors novells.

Ja anirem parlant en detall d’aquesta prohibició demencial, però de moment quedem-nos en un detall sobre el que avui publica el Levante: “por su parte, fuentes de la Conselleria de Agricultura sostienen que el decreto fue publicado después de haber sido consensuado entre todos los ayuntamientos implicados sin que desde el consistorio de Alcalà se presentara ningún representante a las reuniones, a pesar de haber sido convocados igual que el resto”

La pregunta es obligada: què fan els postres governants, a banda, es clar, de cobrar? Per què no va acudir ningú de l’ajuntament a aquestes reunions? Una vegada més exigim una resposta, però molt em temo, que una vegada mes tindrem la callada (covard) per única resposta des de l’ajuntament. Vergonya els hauria de donar al PSPV i BLOC del que passa en Alcalà i del que en son plenament còmplices i responsables.

Deja tu comentario


Fòrum ciutadà d'Alcalà-Alcossebre