Ene 10 2007

Ens tocarà apexugar amb la pujada del cànon tot i no tindre depuradora

Archivado en sobre la depuradora

Gracies al comentari deixat pels amics de No Tan Aprop, es enterem de la pujada i demés pormenors del cànon de sanejament per al 2007:

La LLEI 11/2006, de 27 de desembre, de Pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2007 ens portarà una forta pujada del canon de sanejament que paguem tots i totes al nostre rebut d’aigua tinguem o no depuradora, es faci o no la depuració que paguem. A tota la costa del Baix Maestrat no tenim cap depuradora i aboquem al mar tots els residus i portem 2188 dies incomplint la Directiva 91/271.
D’aquesta manera (veure taula) el govern del PP, ens apuja el canon de sanejament, en una proporció molt per dalt de l’increment de preus al consum, IPC de l’any.

Cal destacar que lluny de equilibrar el territori, aquest increment és significativament molt major per a les poblacions més menudes, que a les grans ciutats.
El canon de sanejament és un tribut que paguem al rebut d’aigua, grava el consum d’aigua i paguen tant els rics com els pobres, fins i tot les cases que estan buides i no tenen cap consum també l’han de pagar. Considerem una injusticia haver de pagar-lo al 100% sense tenir depuradora, ni tant sols cap projecte aprovat per la Generalitat Valenciana, com passa a Benicarló, Peníscola i Alcossebre.
Cliqueu a la imatge de dalt, per veure millor, si encar no ho teniu clar, les dades que comparen el que ja estem pagant al 2006, i el que pagarem al 2007. De les depuradores de la costa del Maestrat, ni rastre…

Deja tu comentario


Fòrum ciutadà d'Alcalà-Alcossebre