Nov 08 2006

Els comptes autonòmics del PP continuen sense preveure cap inversió per a depuradores a Alcalà, Peníscola, Benicarló i Vinaròs, tot i la sanció de la UE a l’Estat Espanyol

Archivado en sobre la depuradora

El diputat autonòmic d’Esquerra Unida-Els Verds-l’Entesa, Ramon Cardona, ha afirmat aquest matí, que el greu problema de tractament de les aigües residuals en els pobles costaners del Baix Maestrat, continua sense vore una solució immediata, després d’analitzar les inversions en gestió i infraestructura de recursos hídrics contemplant en els pressupostos de la Generalitat per al 2007, les quals repeteixen la tònica d’exercicis anteriors..

Cardona ha recordat que continuen sense aparèixer  inversions per trobar una solució definitiva com són la construcció d’estacions d’aigües Residuals (EDAR); als pobles de Vinaròs, Benicarló i Peníscola, i Alcalà, tot i l’expedient obert per la Unió Europea contra l’Estat espanyol per l’incompliment de la directiva 91/271 sobre aigües residuals.

Les úniques partides destinades a inversions en depuradores del baix mestrat són: 18.870 € per finalitzar les actuacions en  el que ells anomenen EDAR i col·lectors Generals de Peníscola ( és  a dir, en inversions en l’emissari submarí que continua abocant la merda al mar), i donen per conclòs en l’exercici de 2007, sense cap actuació nova en previsió a una necessària nova depuradora de tractament terciari.

En el cas de Benicarló, el pressupost de 16.290 €  baix la partida “ Edar Benicarló col. gral y bombeo emis. sumb:  inversió que demostra que de nou, per al 2007 no es tindrà cap solució definitiva i que es va a desaprofitar tota l’aigua en teoria tractada i llaçar-la directament al mar per mitjà d’un emissari submarí . Apostar pels emissaris submarins, en lloc de fer un aprofitament integral de l’aigua, és un autèntic malbarament i demostra el doble discurs carregat d’hipocresia del PP, de demanar aigua de fora i tirar la nostra, i es continua sense projectar cap depuradora de tractament terciari.

Un cas idèntic  és el de Vinaròs, en un pressupost de 16.870 €  que conclou en el 2007 les actuacions en el col·lector general i bombeig  a emissari submarí.

Segon el diputat ecosocialista, el destinar únicament part del pressupost per al 2007 a unes  instal·lacions que exclusivament es dediquen a llançar aigües fecals al mar, i no a crear noves depuradores terciàries,  demostren que no van a tindre solució en els propers anys “ EU venim demanat exercici rere exercici incloure la construcció de noves EDAR en Peníscola, Benicarló, Vinaròs, i Alcossebre, i sempre són rebutjades. És dóna l’agreujant que la Unió Europea ha obert un expedient sancionador per la falta de depuradores terciàries a aquestes quatre localitats, i l’administració valenciana no pren cap mesura al respecte, per tant, es demostra que estem davant un Govern esgotat, sense capacitat per solucionar problemes ni invertir els nostres diners en actuacions del tot necessàries.

Deja tu comentario


Fòrum ciutadà d'Alcalà-Alcossebre