Nov. 24 2007

Arrastre destructivo: arrecifes reducidos a escombros

Oceana nos brinda esta breve introducción a la pesca de arrastre y sus efectos sobre los hábitats marinos vitales para la supervivencia de especies marinas a lo largo del globo.

3 comentarios en “Arrastre destructivo: arrecifes reducidos a escombros”

 1. Joan Pere dice:

  No tan dones vergonya,de intercala imatges de la pesca de arrastre,en filmacions que no corresponen a tal gravacio.Paios com tu,foteu a la opinio publica en contra de la gent de la mar. Si vols,et fare un llibre,d’el que esta be,i d’el q’esta malament. Segu, i no se per que, en dona la sensacio,que deus ser un de t’ans iluminats,que vas per la vida de “nostre senyo”

 2. olivier dice:

  Benvolgut Joan Pere,
  En primer lloc gràcies pel teu cometari i per la teva visita. He tornat a mirar el vídeo per vore a que podies estar referint-te quant parles “d’imatges intercalades que no es corresponen”… jo penso que el vídeo es prou clar i les imatges de les xarxes d’arrossegament llaurant el fons (i destruint tot el que troben al seu pas) son prou explícites; la resta d’imatges pretenen il·lustrar el que es un fons similar abans de que passin les xarxes i ho arrasin tot, es a dir: l’avanç i el després.

  L’opinió pública dius… el que fa que molta gent es posi en contra del que tu anomenes “gent de la mar” (suposo que et referiràs als pescadors professionals) es la manera com tracteu la mar i la vostra falta total de respecte cap a una cosa que es de tots i sobretot dels que estan per vindre i la vostra avarícia sense límits -i no hi ha millor exemple de tot això que el fet que us auto anomeneu “la gent de la mar” per vosaltres només existiu vosaltres mateixos i tot el que hi ha a la mar es vostre, de fet la mar mateixa es tota vostra i, a més, no en teniu prou en acabar amb tot allò que es mou si no que també us penseu que la mar es com un gran abocador on tirar tota la merda que us sobre o us fa nosa.

  M’agradaria molt que em fessis, no cal un llibre, un bon article serà suficient, sobre el què està bé i el què està malament. T’ajudaré a donar-li difusió i en una mica de sort (si et guardes l’arrogància i la mala educació - pròpies per cert, d’aquells que no teniu cap altre argument) ens servirà per obrir un debat constructiu al respecte.

  Anem dons al fons de la qüestió i anem-hi amb arguments; els meus els vaig exposant en aquest blog i allà on puc. Espero impacient els teus arguments però això sí, si només tens insults queda-te’ls tots per tu sol i per als teus companys, la teva “gent de la mar”

  … no se per què, em dona la sensació de que no contestaràs… espero equivocar-me.
  salut!
  Olivier

 3. Juan J. dice:

  Hola, la verdad es que el corto esta bastante claro, no se cómo los “profesionales” al ver lo que hacen con los fondos no se replantean esta forma tan cruel de pescar. Y lo llaman Técnica? más bién de técnica no tiene nada.

Deja tu comentario